Kom till Fjällbacka

Catering

Catering är samlingsnamnet på tjänster där mat kan framställas på ett annat ställe för att sedan kunna levereras till en bestämd plats. Man bör inte förväxla detta med vanlig hembeställning från en restaurant. Restauranger skiljer sig från cateringföretag på det sättet att de har en fysisk plats man måste besöka eller beställa från för att få sin mat, ett cateringföretag, även om det finns undantag, erbjuder inte en fysisk plats för sina kunder. Företag som sysslar med catering har, oftast, inte någon restaurang som man kan besöka och de lagar mat åt framförallt företag, evenemang och bröllop. Oftast är beställningarna väldigt stora och det kan ibland handla om hundratals personer som ska serveras.

Det är dock inte alltid som maten tillagas på en annan plats än den konsumeras. Det är inte ovanligt att cateringföretag även har en kock som kan komma till platsen och tillaga maten där. Oftast har man också serveringspersonal som följer med och tillhandahåller all servering av den beställda maten.

Huvudsakligen finns det fem olika former av catering. Dessa är följande:

Mobil catering där mat serveras direkt på plats från ett fordon eller liknande. Vanligtvis ser man detta på konserter, marknader eller arbetsplatser.

Evenemangscatering är kanske det som man först associerar catering med. Denna formen av catering innebär att cateringföretaget tillagar maten innan de transporterar den och serverar den.

Catering till privatpersoner och företag kan levereras antingen till personens hem eller till kontoret.

Catering av färdiglagad mat levereras direkt till beställarens egna lokal.

Och slutligen, catering där alla råvaror transporteras till lokalen och en kock, som cateringföretaget tillhandahåller, tillreder maten på plats.

Precis som när det gäller restauranger kontrolleras cateringföretag som Västerås Catering noga av myndigheter och lyder under livsmedelslagen vilket garanterar att du eller ditt företag ska få en kvalitativ produkt när du väljer att beställa från en sådan verksamhet.