Kom till Fjällbacka

Ta båten till Travemünde (Lübeck)

Travemünde är en stadsdel i Lübeck och ligger i den tyska regionen Schleswig-Holstein. Orten ligger vid mynningen av floden Trave i Lybeckbukten ut mot Östersjön. Hit anländer färjor från Trelleborg och överfarten tar cirka åtta timmar. Det innebär att du både kan ta en nattfärja och komma fram på morgonen, eller ta dagfärjan och vara framme i Travemünde på kvällen. Du kan ta dig vidare in till Lübeck med antingen buss, tåg eller bil och färden tar ungefär 20 minuter.

Travemünde har varit en semesterort sedan början på 1800-talet och är numera även Tysklands största hamn för färjor till Sverige, Finland, Norge och baltstaterna. Denna charmiga badort har 13 000 invånare och en lång sandstrand på nästan fem kilometer som också är den bredaste på Östersjökusten. Här kan du promenera längs strandpromenaden, sitta på uteserveringar eller ta in på något av de spahotell som finns längs stranden. Det finns även ett 170 år gammalt casino där det finns möjlighet att tillbringa kvällarna.

Travemünde har en fyr från 1539 som även är den äldsta längs Tysklands Östersjökust. Ett annat utflyktssmål i staden är museiskeppet Passat som är ett barkskepp från början av 1900-talet och ligger i Travemündes hamn. Fartyget är numera ett byggnadsminne och innehåller både museum och vandrarhem.

Då den historiska staden Lübeck ligger en kort resa från Travemünde kan du kombinera strand och bad med kultur i Lübeck som är en återuppbyggd medeltidstad med en stadskärna som tagits upp på UNESCO:s världsarvslista. Lübeck är nämligen en utmärkt bild av hur det såg ut på hansatiden när rika köpmän styrde staden. Det historiska rådhuset är ett av de vackraste i Tyskland och började byggas år 1230. Staden är även berömd för sin marsipan som kallas Niederegger efter företagets grundare, och här finns även café Niederegger där du kan prova delikatessen.