Kom till Fjällbacka

Boende

Hyra stuga – vilka typer kan jag välja på?

En stuga kan vara enkel utan rinnande vatten, grannar eller bekvämligheter. Men det kan också vara en lyxstuga som blir ett exklusivt semesterboende med pool, utsikt och flera rum i attraktiva områden vid kust, sjö eller fjäll. Svenska stugor har generellt sett hög standard och det finns något för alla smaker.

Att hyra en fiskestuga är en attraktiv kategori då det i Sverige finns gott om stugor vid sjöar och vattendrag där det går utmärkt att fiska. Ofta är stugorna lite mer ensligt belägna, vilket innebär att du kommer nära naturen på ett helt annat sätt. Du kan hitta fiskestugor ända upp i fjällen, där det finns många fina fiskevatten som går att kombinera med andra aktiviteter.

Hyr du en fjällstuga på vintern kan du njuta av längdskidåkning, utförsåkning, skoterturer, hundspann eller att pimpla på sjön. Men fjällstugan går att använda under hela året då du under sommaren kan paddla kanot i forsar eller vandra. På hösten finns möjlighet att både fiska och plocka svamp, och eventuellt också se norrskenet. En fjällstuga kan vara det bästa sättet att komma nära den svenska naturen, men också för att uppleva svenska traditioner. I en timmerstuga består ofta inredningen av olika typer av trä och skyddar mot all typ av väderlek, vilket bidrar till charmen.

För dig som söker mer fart och fläkt finns det naturligtvis oändligt många andra möjligheter att hyra en stuga som ligger i närheten av aktiviteter som du är intresserad av. Ullared i Halland är ett av Sveriges mest besökta resmål och har därmed en stugby för alla smaker. Här får stora sällskap plats, och du kan välja att bo med tjejgänget, ta med hunden, resa med en annan familj. Du kan bo i parhus eller välja en enklare campingstuga där upp till fyra personer kan få plats. Här går det välja både självhushåll och stugor där sängkläder och städning är inkluderat.